Sinterklaas blog GevoelsRijk
Persoonlijke verhalen
Kimberley
Persoonlijke verhalen
11/28/2023
0

Waarom wij eerlijk zijn over het Sinterklaas verhaal

11/28/2023
0

‘Waarom ben je eerlijk over het Sinterklaasverhaal?’ is een vraag die ik direct of indirect geregeld krijg.

Men is benieuwd of ik het zelf als vervelend heb ervaren toen ik vroeger achter de waarheid kwam over het Sinterklaasfeest. Maar dat is niet het geval.

Waarom ik (en mijn man, want we doen het samen) het dan toch doe?

👉🏼 Het voelt gewoon beter voor ons. En laat dat nou precies zijn wat me steeds beter lukt, mijn gevoel volgen. Zo ook met Sinterklaas.

Al van jongs af aan zijn wij eerlijk over het verhaal van Sinterklaas. We vertellen dat hij ooit heeft bestaan en dat we nu het verhaal naspelen met z’n allen. De kinderen kijken er niet gek van op. Ze weten niet beter.

Sommige mensen zullen het overdreven of ongepast vinden. Of zijn van mening dat we dit fantastische feest voor onze kinderen verpesten. En weer andere mensen zijn bang dat mijn kinderen het feest verpesten voor andere kinderen als ze er iets over zouden zeggen.

Mijn ervaring is anders en ieder jaar opnieuw voel ik weer de bevestiging dat onze manier de enige juiste is voor ons gezin.

Dat magische denken van kinderen is echt fe-no-me-naal! Beide verhalen bestaan namelijk naast elkaar.

De waarheid én de magie.

🎁 Ze weten dat wij de kadootjes kopen en toch bedanken ze Sinterklaas.

🎁 Ze herkennen het inpakpapier in huis en toch zingen ze liedjes bij het zetten van de schoen, ‘want dat hoort Sinterklaas’.

🎁 Ze weten dat Sinterklaas en pieten verklede mensen zijn en toch zijn ze in hun nopjes als ze ze een high five mogen geven als we ze toevallig treffen op het winkelcentrum.

🎁 Ze weten dat het Sinterklaasjournaal een verzonnen verhaal is en toch kijken ze iedere aflevering met grote verwondering.

En het is echt niet zo dat we voortdurend benadrukken dat Sinterklaas niet bestaat. Dat doen we ook niet als we door het sprookjesbos lopen in de Efteling. Maar als de spanning oploopt of er komen vragen, dan horen ze hoe het zit.

We genieten van het feest, van het verhaal en van Sinterklaas met de pieten overal waar we ze tegenkomen.

Zelfs de 9-jarige, die inmiddels voor het tweede jaar een surprise maakt voor school, heeft nog steeds toegang tot zijn heerlijke fantasie en geniet met volle teugen mee. Zeg eens eerlijk, doe je dat zelf niet stiekem ook?

Reacties
Categorieën