Podcast

Verbindend Ouderschap

Welkom bij de Verbindend Ouderschap Podcast. Ik ben Kimberley en het is mijn missie om zoveel mogelijk kinderen te laten opgroeien tot authentieke, veerkrachtige en GevoelsRijke volwassenen. En weet je het wat het mooie is? Jij kan daaraan bijdragen! In deze podcast deel ik graag mijn inzichten, overdenkingen en reflecties over het ouderschap!


Heb je leuke input voor een podcast-aflevering? Laat het me weten! Bijvoorbeeld een situatie die je wil voorleggen, een onderwerp of een vraag. Stuur me een bericht en wie weet maak ik er een aflevering over.

Aflevering 12: Lui ouderschap helpt bij bijvoorbeeld leren fietsen. Ik deel hoe wij het aanpakten. Geen bezemsteel achter de fiets of veelvuldig mee rennen. Maar vooral wachten en vertrouwen hebben. Best lui he?

Aflevering 11: Wie kent het niet? Je kind heeft niemand om mee te spelen en het wil zo graag afspreken na school. Grote teleurstelling is het gevolg. In deze aflevering een levendig voorbeeld hoe dat ging.

Aflevering 10: Je zegt wat je kind wel of niet mag doen. Je waarschuwt nog eens extra. En toch blijft je kind doen wat hij wil. Dat vraagt om actie van jou. Ik deel in deze aflevering wat ik daarmee bedoel.

Aflevering 9: Een van onze kinderen is wat moeilijker te sturen. Het vraagt dan ook meer creativiteit van mij om haar te verleiden tot medewerking ;-). Hulp van knuffels in de vorm van spel en fantasie zijn super fijn. Ik deel hoe goed ze ons helpen bij het avondritueel. Veel luisterplezier!

Aflevering 8: Ik ving een gesprek op tussen moeders over de vervelende eerste ervaring van zwemles. Dat kan anders, echt waar. Maar dat vraagt wel om goed te kijken naar hoe zwemscholen werken en wat jouw kind nodig heeft. Ik deel je mijn eigen ervaring met twee zwemscholen.

Aflevering 7: Minder speelgoed zorgt voor meer plezier. In deze aflevering deel ik mijn mijmeringen over de overvloed aan speelgoed en waarom dat eigenlijk niet zo handig is.

Aflevering 6: Ik deel iets super eenvoudigs met groots resultaat! Erg leuk om eens te proberen richting je kind. De poster waar ik naar verwijs vind je hier.

Aflevering 5: En die vroeg om geduld, creativiteit en vertrouwen. Waarom? Een van de kinderen bleef stilstaan op het schoolplein en zei ‘ik wil niet naar school’.
Aflevering 4:  Hoe je eigen voorbeeld en mindset een rol speelt als het keihard regent als je een half uur te fietsen hebt. En ik deel over hoe ik opzie tegen de start van de school na de zomervakantie.
Aflevering 3: Ik liep een dagdeel mee op school bij mijn oudste. In deze aflevering deel ik wat ik hieruit mee heb genomen.
Aflevering 2: Ik deel een eigen ervaring die mij deed denken aan de formule pijn x verzet = lijden. En die ‘pijn’ kan ook zoiets zijn als een kind wat in bed plast, voor de zoveelste keer een beker om gooit of een volle luier vlak voordat je wilt vertrekken.
Aflevering 1: Feedback vragen aan je kinderen. Heel waardevol om regelmatig te doen. Ik deel mijn ervaring, hoe je het gesprek kunt voeren en wat je wel/niet met feedback kan doen!