Blog Kinderverjaardagen en waarom we er mee gestopt zijn
Mini-blog
Kimberley
Mini-blog
04/22/2024
0

Kinderverjaardagen? Wij zijn ermee gestopt..

04/22/2024
0

De grote verjaardagsfeesten met vrienden, familie, veel prikkels, weinig aandacht voor elkaar, verzamelen van zoveel mogelijk kado’s en een ontploft huis.

Niet voor ons.

Eigenlijk vond ik het altijd al niks, maar ik kwam mijn man tegemoet. Elke keer gaf het me stress in aanloop er naartoe. Ik doorstond de chaos en was vooral weer blij toen het klaar was.

Na een paar jaar hebben we de hoeveelheid genodigden flink naar beneden bijgesteld. Maar met grote families aan beide kanten zit het huis alsnog vol als we ons beperken tot alleen de familie.

Iedereen in ons gezin zag het licht toen corona ons kwam lastigvallen. Met kinderen die jarig zijn in de herfst nodigden we alleen nog een handje vol mensen uit, apart. En dat bleek goud!

Rust.
Minder kado’s.
Minder prikkels.
Meer tijd en aandacht voor elkaar.

De volgende stap is de kinderfeestjes. Vuistregel was ‘je mag zoveel kinderen uitnodigen als je oud wordt’. Maar afgelopen jaar zijn we daar vanaf gestapt (ik bedoel, het wordt er ook niet goedkoper op).

Sterker nog, we geven ook de optie om het feestje te doen met slechts een paar vriendjes/vriendinnetjes. Geinspireerd door anderen.

De oudste werd uitgenodigd door zijn beste vriend met één andere vriend. Een feestje voor drie. En al eerder werd hij door zijn beste vriendin uitgenodigd en was het een feestje voor twee.

Te gek vind ik dat! Afwijken van de zogenaamde norm. Meer is niet beter. Sterker nog, ik heb met regelmaat kinderen op de feestjes gezien die ik nog nooit eerder thuis had ontvangen.

Dit jaar nemen we die opties dus mee en kunnen ze kiezen.
👉 Of een kinderfeestje met meer kinderen en een beperkt aantal opties die passen binnen budget.
👉 Of een kinderfeestje met je beste vrienden en meer mogelijkheden om het invulling te geven.

Stiekem hoop ik op het tweede, want ik vind het vaak behoorlijk intens.. 😅

Hoe vieren jullie de verjaardagen van je kind? Leuk als je je tips, adviezen en overwegingen deelt!


Ik schreef ook een blog over traktaties op de basisschool en waarom ze dat op school hebben afgeschaft. Je leest het hier.

Reacties
Categorieën