Review Breinbaas Academy GevoelsRijk

Baas worden over je eigen brein, wie wil dat nou niet?

Een tijd geleden leerde ik Dominiek kende, de bedenker van de Breinbaas Academy. Nieuwsgierig als ik ben sta ik altijd open om nieuwe dingen te leren kennen en daarom ben ik aan de slag gegaan met de luisteroefeningen van de Breinbaas Academy. Of eigenlijk, mijn kinderen zijn aan de slag gegaan. Ik neem je eerst mee in mijn ervaring en zal dan ook wat delen over wat Breinbaas is. 


Mijn ervaring

Een paar weken achter elkaar elke avond voor het slapengaan heb ik een oefening opgezet. Het lijkt om meditaties, maar stiekem gebeurt er wat anders. De oefeningen zijn er namelijk op gericht om kinderen te helpen bij het ombuigen van negatieve gedachten, veerkracht te ontwikkelen en zelfvertrouwen te vergroten

Wat ik belangrijk vond is om mijn kinderen niet te forceren. Dat bleek ook niet nodig, want ze gingen er zelf om vragen. Af en toe werd een dagje overgeslagen om het daarna weer op te pakken. Inmiddels zijn we maanden verder sinds het eerste gebruik en vragen ze nog steeds af en toe om de luisteroefeningen. 

In de tijd dat ze de oefeningen veel luisterden heb ik ook wat mogen leren over hun binnenwereld. Een van de luisteroefeningen gaat over kleine helpertjes. Prachtig om te horen wat de kinderen bedenken om kleine helpertjes innerlijk aan het werk te zetten. Zo werden hoofden leeggemaakt door ballen weg te laten schieten door een golfer. Of werd een grote glijbaan gevisualiseerd om alle vervelende gedachten weg te laten glijden. Fantastisch toch?

Ook hoorde ik mijn voorzichtige dochter ineens zeggen aan de rand van het zwembad 'Kom op, ik kan het. Gewoon duiken!'. We weten natuurlijk niet 100% of het met de Breinbaas oefeningen te maken heeft, maar ik vond het wel opmerkelijk. 

Kortom, ik vind het een prachtige tool. Praktisch, laagdrempelig en met mooie resultaten. En weet je wat cool is? Er is nu ook een eindexamen module. Doe er je voordeel mee!


Wat is de Breinbaas Academy?

Het is een online leerprogramma voor kinderen tussen 8-23 jaar. (Mijn ervaring is echter dat kinderen vanaf 4 jaar ook al baat hebben bij het programma) Het programma is gebaseerd op klassieke psychologie, medische hypnose en visualisatie. Het basisprogramma bestaat uit 5 leuke, fijne en laagdrempelige luisteroefening van 15 minuten die overal en op elk moment te beluisteren zijn. Er is een fudamentprogramma en daarnaast zijn er aanvullende modules gemaakt die interessant kunnen zijn.


Wat levert het je kind op?

Wat het vooral brengt is meer zelfvertrouwen en een realistisch zelfbeeld. Soms is dit lastig voor kinderen door allerlei factoren en omstandigheden. Hoe mooi zou het zijn als kinderen minder afhankelijk zijn van anderen om zich goed te voelen? Breinbaas werkt van binnenuit aan zelfvertrouwen en zelfbeeld. Het helpt je kind om zelf een Breinbaas te worden, die zelf weer, voelt, ervaart en beleeft dat hij of zij goed genoeg is. 


Hoe werken de luisteroefeningen van Breinbaas?

Het fundamentprogramma bestaat uit 5 oefeningen die door middel van hypnose en visualisatietechnieken werken aan een sterke binnenkant. De oefeningen nodigen de luisteraar uit om gebruik te maken van hun fantasie en hun verbeeldingskracht. Wat aanbod komt tijdens de 5 oefeningen zijn:

  • ademhalingstechnieken
  • omgaan met je emoties
  • je krachtig en sterk voelen
  • hulpbronnen aanboren

Om een basis te leggen is het advies om de eerste twee weken dagelijks een oefening te luisteren. Daarna zet je de oefeningen in wanneer je kind dat wilt. 


Wil je meer weten of profiteren van 50% korting op dit mooie programma? Veel ontdek plezier!


Dominiek Huis in t Veld – Verhoeven (1981) is Gezondheidszorg- (GZ)psycholoog, gediplomeerd hypnotherapeut en auteur. Zij schreef ook een interessant boek voor professionals - De speeltuin van de kindertherapeut. Reactie plaatsen