GevoelsRijk

Reminders voor Kindprofessionals

52 kaarten met Reminders om je bewust te maken én houden van jouw rol als professional!


Werk je met kinderen en/of ouders? Dan is zijn deze Reminders voor jou!


  • pedagogisch medewerkers
  • gastouders
  • psychologen
  • orthopedagogen
  • kindercoaches
  • oudercoaches
  • gezinscoaches
  • en alle andere kindprofessionals.


Weten wat belangrijk is in je werk en dat ook daadwerkelijk doen zijn twee verschillende dingen. Iedereen heeft Reminders nodig om scherp te blijven, daarom heb ik deze download gemaakt. Gebruik de Reminders door ze ergens op te hangen op een plek waar ze zichtbaar zijn. Je kan de Reminders ook plastificeren voor langer gebruik.  Gebruik ze als gesprekskaarten met collega's en/of ouders voor waardevolle reflecties en gesprekken.


Makkelijk in gebruik!

Downloaden - Printen - Knippen - Gebruiken


Werk je in het onderwijs? Dan sluit het kaartendeck met Reminders voor Verbindend Onderwijs nog beter aan!


Nu van €22,- voor slechts €15,-

Wie bekend is met de Reminders voor Verbindend Ouderschap en Reminders voor Verbindend Onderwijs weet hoe waardevol deze Reminders voor Kindprofessionals kunnen zijn. 


Lees wat collega's ervan vinden!

Place your title here, there is plenty of space!

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ontzettend veelzijdig!

Wat ik zo ongelooflijk knap vind is dat een (ogenschijnlijk) eenvoudige set, zo ontzettend veelzijdig kan zijn! 

Er zit zichtbaar veel aandacht en (wetenschappelijke) onderbouwing in. De reminders zijn laagdrempelig en/of verdiepend. Maar net hoe jij ze wilt gebruiken. Je kunt ze inzetten als dagelijkse reminder voor jouzelf als professional en gebruiken als gesprekskaart met collega's of binnen jouw team. De tekst op de kaarten zijn een spiegel, geven je inzicht, een reminder of een bevestiging hoe je in verbinding wilt zijn de met kinderen en jongeren die jij begeleidt. Als je het mij vraagt een must have voor alle professionals die met jeugdigen werken.


Nadine – Jeugdprofessional en Systeemtherapeutisch Werker

Ms. Nameless
Add Your Stars
Mooie kans om in gesprek te gaan
Wat zijn ze prachtig vormgegeven, kleurrijk en aantrekkelijk. Voor mij als docent zijn ze ideaal en ik zal ze dan ook zeker inzetten in de klas. Ik ben mentor en docent op de opleiding pedagogisch werk, waar we (gespecialiseerd) pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten opleiden. Als mentor zie ik mijn klas elke week en bouwen we een hechte band op. Mijn studenten zijn jong en zich niet altijd bewust van het feit dat ze veel invloed hebben op de levens van jonge kinderen. We verwerken graag spreuken in onze lessen, waar wij over in gesprek gaan. Deze reminders zijn hier ook heel geschikt voor en gebruik ik graag tijdens mijn mentorlessen. Ideaal dat ze digitaal zijn, het is hierdoor gemakkelijk te verwerken in onze lessen. Een hele mooie kans om het gesprek aan te gaan met de klas. De spreuk 'Een kind maakt het mij niet moeilijk, een kind heeft het moeilijk' is voor mij een hele bekende, deze is al vaker langsgekomen in mijn lessen. Ik hoop dat de studenten zich hierdoor realiseren dat ze het goede voorbeeld geven, dat kinderen het meest leren van wat de studenten doen, dat studenten hun woorden zorgvuldig kiezen. Ouders laten hun meest kostbare bezit bij hen achter, dat is niet niks.


Docent/Mentor in het MBO

Ms. Nameless
Add Your Stars
Geeft stof tot nadenken
De reminders voor kind professionals zijn weer prachtig! Als gedragswetenschapper in de pleegzorg heb je een helikopterview over de ontwikkeling van het kind binnen de pleegzorgplaatsing. In gesprekken met andere professionals in ons team zijn de reminders een mooie gespreksopener. Zeker de reminders over jezelf vind ik waardevol. Thuis waren we al fan van de reminders voor verbindend ouderschap maar op de werkvloer zijn de reminders voor kind professionals zeker zo fijn! Het geeft stof tot nadenken, reflecteren en nieuwe inzichten. Ze zijn op diverse manieren in te zetten voor zowel mezelf als gedragswetenschapper en in de coaching van mijn team. Maar ook voor de pleegzorgmedewerkers die het kunnen meenemen naar de pleegouders en de kinderen die ze begeleiden. Het prettige aan de kaarten is dat ze voor meerdere manieren interpreteerbaar en inzetbaar zijn.


Joyce Claessens - Gedragswetenschapper

Ms. Nameless
Add Your Stars

Printen, knippen en gebruiken!

Bregje Hollanders, (kinder)logopedist

Na de reminders voor verbindend ouderschap en verbindend onderwijs, heeft Kimberley nu reminders voor kindprofessionals samengesteld. De reminders zijn gericht op verbinding met en positieve benadering van het kind en zijn/haar omgeving. En daarnaast is ook aandacht voor de kindprofessional zelf. Een mooie aanvulling om op een liefdevolle manier naar het gedrag van kinderen (en hun omgeving) te kijken.

Renske - SysteemGericht Behandelaar. 
Wederom een mooi vorm gegeven kaartenset die aanspreekt. Qua lay-out en zinnen. Reminders om zowel het gedrag van de je jeugdigen als je eigen gedrag als professional of ouder net even anders te bekijken. Hier bewust mee bezig zijn zal zorgen voor meer rust en verbinding in interactie. Wekelijks een andere kaart 'in the picture' om je scherp te houden in je werk."
Saskia de Haes - Orthopedagoog

Ik vind de kaarten echt geweldig, zowel qua inhoud als qua vormgeving. Ik gebruik de reminders voor verbindend ouderschap privé, maar ook als professional heb ik nu mooie en pakkende reminders. Zeer bruikbaar voor mijn dagelijkse werk dus! Het is een mooie mix van reminders die ik in kan zetten voor mij persoonlijk en reminders die ik in kan zetten in het contact met ouders en kinderen. Ik ga na de vakantie maar eens starten met rustig naar de wc gaan en mijn thee en koffie warm drinken 😉

Gezinshuis van Dalen

Wat een mooie set kaarten die ik elke dag kan gebruiken om mij bewust te zijn van mijn rol als (gezinshuis)ouder. Door elke dag een kaart te zetten op een kaarthouder is dit een mooie reminder om hier bewust van te blijven. En te beseffen hoe belangrijk deze rol is. Bedankt dat ik deze mag uittesten.

Anoniem

Ik werk als specialistisch ambulant begeleider/jeugdhulpverlener met gezinnen van een kind of jongere vanuit een kinder- en Jeugdpraktijk in de GGZ. Ik werk zowel thuis als op school met een kind of jongeren en de ouders. Mijn werk is heel divers en ik kom overal. De digitale reminders zijn hierdoor super handig en op verschillende manieren te gebruiken...ik kan ze hierdoor kleiner en of groter inzetten en mezelf en anderen helpen herinneren als het even tegenzit.

Dank voor al je inspiratie en mooie zinnen.

Judith Keizer – Psychosociaal therapeut

Ik had de kaartjes voor verbindend ouderschap en de gevoelsrijk oefenset al, veel van de kaarten zijn herkenbaar. Ze sluiten voor mij goed aan op hoe ik ook tegen dingen aan kijk. Vooral de kaartjes over zelfzorg waren voor mij échte reminders die ik op sommige momenten echt heel goed kan gebruiken! 😊

 Judith Atema - Pedagogisch Coach / Intern Begeleider binnen Kindcentrum

Wat heb je weer wat moois neer gezet voor mensen die met kinderen werken. De kleuren en de teksten springen er uit!
Ik heb de andere sets ook, maar deze is perfect voor de kinderopvang medewerkers.
Het fijne is dat je door de kaarten op een laagdrempelige manier in gesprek kunt gaan als pedagogisch coach met de medewerkers.
Ook zou je ze centraal kunnen pakken tijdens een overleg om zo de visie, gezamenlijke aanpak weer eens aan te stippen.

Op naar een nieuwe generatie kinderen die opgroeien tot authentieke, veerkrachtige en ‘GevoelsRijke’ volwassenen.